Regie houden met levenstestament

Steeds meer mensen komen zelf of in hun omgeving in aanraking met situaties waarin mensen hun eigen zaken niet meer kunnen regelen. Of het nu door dementie komt, een hersenaandoening of om andere redenen. Hoe wilt u het geregeld hebben als het u zou overkomen? Voor wie zelf de regie in handen wil houden biedt het levenstestament daarvoor de mogelijkheid. Daarin treft u voorbereidingen.

Het levenstestament biedt een overzichtelijk geheel van uw wensen voor situaties waarin u niet meer voor u zelf zou kunnen zorgen. U kunt daarin alles opnemen wat u belangrijk vindt in die – nu nog onvoorziene – situaties. Het gaat er om dat u vooraf controleerbaar maakt wat in een dergelijke situatie niet meer controleerbaar is. Bijvoorbeeld als u gewend bent om jaarlijks schenkingen te doen aan uw (klein)kinderen. Wat moet er gebeuren als u zelf niet meer in staat bent die beslissing jaarlijks zelf te nemen?
Wanneer wilt u nog wel medische handelingen ondergaan en wanneer niet meer? Wie mag uw bankzaken behartigen? Wat moet er met waardevolle bezittingen gebeuren? Naar welk verpleeghuis wilt u en wie mag daarover beslissen? Wat moet er eventueel met uw onderneming gebeuren? En nog veel meer praktische zaken.
In het levenstestament regelt u zaken die tijdens uw leven om beslissingen vragen. Voor wat moet gebeuren na uw overlijden is een “gewoon” testament noodzakelijk.
 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan hier ons contact-formulier in.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 


Loading...